Predstavljanje projekta ”Mušice u Nastavi”

“Mušice u nastavi” projekt je programskog pravca 27 susjedstava -Susjedstvo Kampus kojeg je financiralo Sveučilište u Rijeci kao strateški i programski partner u provedbi projekta EPK Rijeka 2020.
Vinske mušice toliko različite od ljudi, s nama dijele značajne genetske i fiziološke sličnosti radi čega se koriste za znanstvena istraživanja u poznatim svjetskim laboratorijima, pa tako i kod nas u Rijeci! Cilj projekta je edukacija nastavnika osnovnih i srednjih škola za korištenje vinske mušice (lat. Drosophila melanogaster) u nastavi prirodne grupe predmeta. Svrha je da se u budućnosti učenici aktivno uključe u nastavni proces čime se olakšava razumijevanje osnovnih koncepata iz STEM područja i potiče kritičko promišljanje.

05.03.2020. od 13:00 do 15:00 sati u predavaoni 030 u zgradi Sveučilišnih odjela biti će predstavljen projekt i mrežna stranica projekta, te će se provesti pokusi na vinskim mušicama. Dobrodošli su svi koji žele više saznati kako se može mjeriti neurodegeneracija u vinskih mušica, kako se one koriste za ispitivanje štetnog utjecaja alkohola na rani razvoj, kako organizam razgrađuje alkohol, te naučiti više o tome kako funkcionira živčani sustav.

cropped-da-je-drosophila-insekt-koji-stoji-iza-6-dodijeljenih-nobelovih-nagrada-za-fiziologiju-ili-medicinu_-...da-je-oko-75-gena-koji-uzrokuju-bolesti-kod-ljudi-prisutno-i-kod-vinske-mu.png

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s